Margot van Arum

Golfen is mijn passie. Ik zal weliswaar nooit een goede speler worden, maar desondanks geniet ik van elk rondje.

Waarom doe ik dit? Ik doe dit omdat ik vind dat geen enkel kind slachtoffer mag worden van oorlogsgeweld. Er zijn nu meer kinderen op de vlucht voor oorlog, honger en overheersing dan ooit tevoren en meer en meer bekroop mij het gevoel dat ik iets moest doen.  Daarnaast zijn er kinderen in Nederland die ernstig ziek zijn en niet normaal kunnen opgroeien en onbezorgd van hun jeugd genieten. Wij willen graag zo veel mogelijk kinderen die niet van een onbezorgde jeugd kunnen genieten helpen en het is daarom dat wij met de stichting Golf 4 Charity onze passie willen combineren met het ophalen van zoveel mogelijk fondsen voor o.a. War Child,  Make a Wish en in 2018 Free A Girl.

Eric van de Rijdt

Ik ben een gepassioneerd golfer en ik vind het leuk om golfers te begeleiden die hun spel willen verbeteren. Golfen is beleving en emotie voor mij, het beste uit mijzelf willen halen elke keer weer.

Kinderen vragen niet om oorlog, kinderen vragen er niet om getraumatiseerd te worden door bommen en granaten. Kinderen vragen ook niet om ziek zijn… Elk kind heeft recht op en een veilige haven en het recht om kind te zijn. Er is nu meer geld nodig dan ooit tevoren om kinderen te helpen. Niet alleen in de oorlogsgebieden maar nu ook hier in Nederland. Daarom zet ik mij persoonlijk in voor Golf 4 Charity met als enig doel zoveel mogelijk geld op te halen en daarmee War Child Holland,  Make a Wish en Free A Girl te ondersteunen.

jose-veenhof-v1

José Veenhof

Golfen zit (nog) niet in mijn ervaringswereld, maar begeleiding bij traumaverwerking des te meer.

Dagelijks zie ik welke schade en beperkingen mensen nog ondervinden van ervaringen die grote impact hebben gehad, maar die nooit echt helemaal zijn geïntegreerd. Ik begeleid mensen van alle leeftijden in de verwerking van trauma’s, groot en klein, en ervaar het als een zeer ontroerend en dankbaar proces om mensen weer in hun kracht te zien komen. De praktijk leert: hoe eerder traumaverwerking begint, hoe beter het is. Dus beginnen bij kinderen is een logische stap. Daarom draag ik de activiteiten van Golf4charity een warm hart toe en support ik het initiatief van Margot en Eric met veel enthousiasme!

Waarom War Child en Free A Girl?

Miljoenen kinderen groeien op in oorlog. Oorlog die een verwoestende invloed heeft op hun ontwikkeling. Geweld, misbruik, verwaarlozing en verlies maken hen somber, angstig en agressief. Ze kunnen niet normaal kind zijn. Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit! War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Ze helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Free a Girl zet zich in om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en daders veroordeeld te krijgen. Zij zijn werkzaam in Bangladesh, Brazilië, India, Nederland, Nepal en Thailand. De afgelopen 9 jaar hebben zij bijgedragen aan de bevrijding van 4.151 meisjes uit bordelen in Azië (update: 1-10-2018).

Elk kind zou onbezorgd moeten kunnen opgroeien..
Help ons daarom om War Child en Free A Girl te ondersteunen en golf met ons mee!

Vrijwilligers

stefan-600

Stefan van Dorrestein

ludo en rodger

Rodger Visser

ans-de-r

Ans de Rooij

10426125_929201977113108_6853085318742164539_n

Iris Nikkels van Otichem

ellen reuring

Ellen Reurings

rob-l

Rob Lam

wim-s

Wim Sijmons