Margot van Arum

Golfen is mijn passie. Ik zal weliswaar nooit een goede speler worden, maar desondanks geniet ik van elk rondje.

Waarom doe ik dit? Ik doe dit omdat ik vind dat geen enkel kind slachtoffer mag worden van oorlogsgeweld. Er zijn nu meer kinderen op de vlucht voor oorlog, honger en overheersing dan ooit tevoren en meer en meer bekroop mij het gevoel dat ik iets moest doen.  Daarnaast zijn er kinderen in Nederland die ernstig ziek zijn en niet normaal kunnen opgroeien en onbezorgd van hun jeugd genieten. Ook deze kinderen willen wij heel graag helpen. Het is daarom dat wij met de stichting Golf 4 Charity onze passie willen combineren met het ophalen van zoveel mogelijk fondsen voor War Child en Make a Wish.

Eric van de Rijdt

Ik ben een gepassioneerd golfer en ik vind het leuk om golfers te begeleiden die hun spel willen verbeteren. Golfen is beleving en emotie voor mij, het beste uit mijzelf willen halen elke keer weer.

Kinderen vragen niet om oorlog, kinderen vragen er niet om getraumatiseerd te worden door bommen en granaten. Kinderen vragen ook niet om ziek zijn… Elk kind heeft recht op en een veilige haven en het recht om kind te zijn. Er is nu meer geld nodig dan ooit tevoren om kinderen te helpen. Niet alleen in de oorlogsgebieden maar nu ook hier in Nederland. Daarom zet ik mij persoonlijk in voor Golf 4 Charity met als enig doel zoveel mogelijk geld op te halen en daarmee War Child Holland  en stichting Make a Wish te ondersteunen.

jose-veenhof-v1

José Veenhof

Golfen zit (nog) niet in mijn ervaringswereld, maar begeleiding bij traumaverwerking des te meer.

Dagelijks zie ik welke schade en beperkingen mensen nog ondervinden van ervaringen die grote impact hebben gehad, maar die nooit echt helemaal zijn geïntegreerd. Ik begeleid mensen van alle leeftijden in de verwerking van trauma’s, groot en klein, en ervaar het als een zeer ontroerend en dankbaar proces om mensen weer in hun kracht te zien komen. De praktijk leert: hoe eerder traumaverwerking begint, hoe beter het is. Dus beginnen bij kinderen is een logische stap. Daarom draag ik de activiteiten van War Child een warm hart toe en support ik het initiatief van Margot en Eric met veel enthousiasme!

Waarom War Child en Make a Wish?

Miljoenen kinderen groeien op in oorlog. Oorlog die een verwoestende invloed heeft op hun ontwikkeling. Geweld, misbruik, verwaarlozing en verlies maken hen somber, angstig en agressief. Ze kunnen niet normaal kind zijn. Kinderen horen niet thuis in oorlog. Nooit! War Child zet zich in voor een beter leven van honderdduizenden oorlogskinderen. Ze helpen ze met het verwerken van hun ingrijpende ervaringen, het weer contact durven maken met andere mensen en het opbouwen van zelfvertrouwen.

Make-A-Wish Nederland vervult de liefste wens van kinderen in de leeftijd van 3 tot 18 jaar met een levensbedreigende ziekte. Het vervullen van een allerliefste wens heeft op ieder kind een bijzonder effect, maar op kinderen met een levensbedreigende ziekte in het bijzonder. Het geeft deze kinderen, die vanwege hun ziekte te vaak vooral patiënt zijn, de kracht om kind te zijn. Het verwezenlijken van een droom kan voor hun toekomst een wereld van verschil betekenen.

Het is oneerlijk dat kinderen met oorlogsgeweld en ziekte worden geconfronteerd.
Help ons om War Child en Make a Wish te ondersteunen en golf met ons mee!

Vrijwilligers

stefan-600

Stefan van Dorrestein

ludo en rodger

Rodger Visser

ans-de-r

Ans de Rooij

ludo-van-o

Ludo van Os

ellen reuring

Ellen Reurings

rob-l

Rob Lam

wim-s

Wim Sijmons